Acne

Behandeling Acne

De acne behandeling begint met het reinigen van de huid, daarna volgt een diepte reiniging van de huid door middel van een face scrub. De huid bereid zich voor op het verwijderen van oneffenheden in het gelaat, mee-eters en comedonen. De behandeling wordt afgesloten met een zuiverend, kalmerend masker. Daarna volgt op de huid afgestemd een huid verzorgingsadvies mee voor thuis en een passend behandelplan.

Vergoeding zorgverzekeraars

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten die gepaard gaan met de acne behandelingen, afhankelijk van de polisvoorwaarden. Elles Beautysalon is gespecialiseerd, gediplomeerd en aangesloten bij Anbos.

Medicijngebruik

Bij gebruik van roaccutane of andere geneesmiddelen is dit van belang het altijd aan te geven bij de door u behandelde schoonheidsspecialiste. Dit geld ook voor voorgeschreven zalven. Bij roaccutane moet u 3 maanden gestopt zijn voor er image skincare producten gebruikt mogen worden.

Acne

Er zijn verschillende soorten acne en verschillende factoren van het ontstaan van acne:

  • Acne kan ontstaan door een verhoogde talgproductie, een stoornis in het verhoorningsproces (verschilfering) en afsluiting van het talgklierkanaal.
  • Door bacteriën die van nature in het haarzakje en in de talgklieren aanwezig zijn. De propioni bacteriën, deze bacteriën zijn verantwoordelijk voor de onstekings verschijnselen bij acne.
  • Hormonale veranderingen.
  • Genetische factoren.

uvstraling

UV straling

Bij sommige huiden met acne is de huid in de zomermaanden rustiger dan in de winter. Dit komt door de gunstige werking van het zonlicht op acne. UV stralen zorgen er namelijk voor dat de talg vloeibaarder wordt, waardoor deze minder stagneert in het follikelkanaal. UV stralen werken bacterieremmend. Echter UV straling zorgt er ook voor dat de huid dikker wordt waar door er met name in de herfst er zich juist een explosie kan voordoen. Bescherm de huid altijd met een spf tegen pigment vlekken, acne huiden zijn gevoeliger voor pigment verstoringen (pigment vlekken).

Image Skincare

Image skincare clear cell producten is een zeer effectieve lijn om verschillende vormen van acne te bestrijden. Actieve ingrediënten doden onmiddellijk (propioni) bacteriën, het vermindert ontstekingen, verwijdert overmatig talg en zuivert de huid.

Clearcell

Image Skincare Clear cell producten

Image Skincare, Clear cell thuis producten bevordert de huidconditie met 70%!

De samenwerking tussen klant en de specialist is daarom ook zeer belangrijk voor de resultaten. Voor een Image skincare peeling wordt toegepast wordt de huid thuis 2-4 weken van te voren verzorgt met de producten van Image skincare. Zo bereid de huid zich voor en voorkomen we reacties. Dit bevordert ook de huidverbetering resultaten. Tijdens de peeling wordt de doorbloeding gestimuleerd en ziet de huid rood, dit is juist goed voor de afvoer van afvalstoffen. Afgestemd op de huid en uw wensen spreken we een kuur af van 3-6 keer. Voor de behandeling uitgevoerd wordt vult u eerst een intake formulier in samen met de specialist.

Clear cell Medicated acne lotion

De acne lotion, doodt direct bacteriën. Salicylzuur remt de talgproductie af. Heelt en verzacht de huid, verfrist de huidtint. Vermindert duidelijk de zichtbare roodheden van de acne ontstekingen.

Clear cell Salicylic gel cleanser

Deze foaming gel cleanser, op basis van salicylzuur, verwijdert op zachte wijze make-up en overmatig talg. Werkt ontstekingsremmend. Er vindt een lichte exfoliatie van de dode huidcellen plaats en het houdt de huid zacht, glad en glansvrij. Ideaal voor een vette huid/acne en tieners.

Clear cell Medicated Acne Scrub

Deze reinigende scrub doodt bacteriën en exfolieert dode huidcellen door de porien te scrubben en maakt ze schoon. Laat een frisse en vernieuwde huid achter. Perfect voor rugacne, werkt ontstekingsremmend. Ideaal voor acne en acnegevoelige huid. Ook geschikt voor acne op de rug.